19 oktober 2012

Het OH wauw effect, leidt de aandacht af • Kleine tips om groot te wonen • Deel 11/11 van de Klein wonen serie

Vandaag deel 11 en daarmee de allerlaatste serie uit de elfdelige Klein wonen serie. Ik hoop dat jullie het een leuke en inspirerende serie vonden! Als jullie tips of ideeën hebben voor een nieuwe serie, let me know :)

In de elfdelige serie over klein wonen geef ik kort maar krachtige tips over klein wonen. Want klein wonen hoeft niet nadelig te zijn. Met de juiste tips kun je groot wonen op weinig vierkante meters. De gezegde ‘het zijn de kleine dingen die het doen’ kan goed worden toegepast in een kleine woning. Wees creatief en je vindt meer ruimte. Vandaag gaan we het hebben over de OH WAUW reactie.

Gebruik een opvallende aandachtspunt in een kleine ruimte. Op deze manier leidt je de aandacht af van de 'kleine ruimte'. Door een object wat de aandacht trekt wordt de ruimte interessanter en ruimer. Bijvoorbeeld een opvallend gekleurde verwarming, niet één spiegel maar een hele spiegel wand, een strook sloop houten behang in een kleine slaapkamer of een lange opvallende vloerkleed. Men denkt en ziet daardoor niet de kleine ruimte maar men ziet het object en de kleine ruimte uiteindelijk in 'positieve' zin.

Credit: 1. via Paola Navona 2. via Coles & Sons 3. via Freunde von freunden 4. via Ace hotel 5. via Kira 6. Het huis van Jo Berryman 7. via Skonahem 8. via Light locations 9. via House beautiful 10. via 5-24 Robestreetstkilda

Heb je de andere delen nog niet gelezen of wil je ze nog eens terug kijken? Hier een overzicht:
Deel  1: Spiegeltje spiegeltje aan de wand
Deel  2: Daglicht 
Deel  3: Ook groen zonder tuin
Deel  4: Vloeren
Deel  5: Creëer ruimtes d.m.v. afscheidingswanden 
Deel  6: Zolderkamers en schuine wanden
Deel  7: Zwevend meubilair
Deel  8: Hoogslapers en stapelbedden
Deel  9: Kleur

Deel 10: Opbergen

3 opmerkingen:

 1. Weer mooie inspiratie! Het werkt zeker als afleiding voor de kleine of smalle ruimtes, alleen al dat lange kleedje in die smalle gang. Super ideeen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die foto rechtsboven met het fotobehang is superleuk! Inderdaad, door grote 'objecten' te verwerken in je interieur creëer je eigenlijk meer ruimte, echt tof is dit! Ik heb in mijn kleine hal een muur helemaal volgehangen met foto's in verschillende lijstjes, wat een speels effect geeft en de ruimte in feite vergroot. Bedankt voor al je tips!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja leuk he! Het klinkt een beetje onlogisch 'grote objecten' in een kleine ruimte maar het werkt wel, gelukkig maar haha! Wat een leuk idee van allemaal fotolijstjes in je hal.

   Heel graag gedaan :)
   Liefs

   Verwijderen

Leuk dat je de tijd neemt om een reactie achter te laten. Ik lees altijd alle reacties. Als je een vraag stelt, dan beantwoord ik deze altijd in het blogartikel zelf. Ik probeer alle vragen binnen 2 a 3 dagen te beantwoorden :)

Liefs, Sharon