31 januari 2008

Moodboards & collage's inspiratie

Wat is een moodboard of collage? Met een moodboards of collages zet je een bepaalde sfeer en/of stijl neer. Een moodboard of collage kun je ook gebruiken voor een concept, idee, gedachte of gevoel. Mensen zoals modedesigners of stylisten maken vaak en veel gebruik collages en moodboards om de trends te laten zien en de sfeer. Het doel van een moodboard en collage is dat je de sfeer in één keer ziet. Je kunt voor heel veel verschillende dingen moodboards en collages maken. Voor je nieuwe kamer, keuken, badkamer, tuin, nieuwe trends, mode, fotoshoot etc.

Een paar voorbeelden van wat kun je gebruiken voor collages of moodboard : Behang, kant, lint, papier uit boeken, gedroogde bloemen of bladeren, fotolijstje, oude sleutels, dagboek slotje & sleutel, papieren (kant) taart onderzetters, knoopjes, stof, broderie, oude foto's, foto's etc.

Waar kun je een moodboard of collage op maken? Je kunt een prikbord gebruiken of een stuk karton, papier, een deur, een voorkant van een map, boek of schrift of een hele wand in je kamer.

Je kunt op verschillende manieren moodboards & collages
maken. Hier wat voorbeelden

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Photobucket

1 opmerking:

  1. Vind de vijfde erg mooi. Dat zou een mooie sfeer zijn voor mijn kamer. (Niet de moodboard, maar het interieur in de foto ;))

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de tijd neemt om een reactie achter te laten. Ik lees altijd alle reacties. Als je een vraag stelt, dan beantwoord ik deze altijd in het blogartikel zelf. Ik probeer alle vragen binnen 2 a 3 dagen te beantwoorden :)

Liefs, Sharon