31 januari 2008

Kleuren selectie

Photobucket
Om een ontspannende kamer te maken is het gebruik van kleur heel belangrijk. Maar welke kleuren vind jij leuk en passen bij jou? Een aantal manier om een jouw kleuren te verzamelen.

Moodboard / collage Het maken van een moodboard helpt mee om uiteindelijk je kleuren uit te kiezen. Pak een stapel tijdschriften blader erdoorheen en scheur de bladeren eruit die je aanspreken. Het maakt niet uit wat voor plaatjes het zijn, huizen, kleding, bloemen, stoffen, behang gewoon alles uitscheuren wat jouw aanspreekt. Als je dat hebt gedaan, kijk je even of er ook plaatjes tussen zitten die kleiner moeten worden geknipt. Pak een papier, A3 is een mooi formaat. Leg de plaatjes nu op het papier neer net zolang doorgaan totdat jij vind dat het allemaal goed ligt. Ik heb soms binnen een kwartier, half uur alle plaatjes uitgezocht, maar de collage maken duurt soms veel langer, ga dus net zolang door totdat jij het goed vind. Plak het daarna op en voilá.

Kleurenbox Je kunt een persoonlijke kleurenbox gaan maken. De doos, kist etc. wat je er ook voor gebruikt kun je gaan versieren, dan pak je het later ook sneller. Verzamel kleurenstaaltjes van bijvoorbeeld de bouwmarkten. Je kunt ook behang gebruiken, inpakpapier, folders, foto’s of plaatjes. Alles wat je qua kleur aanspreekt doe je in je kleurenbox. Later als je iest wil gaan verfen, kun je je kleurenbox erbij pakken.

Selectie Als je kleuren wil gaan combineren kun je het beste een witte achtergrond/ondergrond gebruiken.
Om te kiezen welke kleuren je graag wil gaan gebruiken, moet je eerst kijken hoeveel verschillende kleuren je in je kamer wilt. Belangrijk is daarbij ook wat voor kamer je hebt, heb je gewoon rechte muren of heb je ook schuine muren, op schuine muren zou ik persoonlijk wit doen, of een lichte kleur, als je er een donkere kleur op doet, lijkt de ruimte kleiner. Voor de kleurenselectie pak je je collage/moodboard of je kleurenbox en pak je je lievelings kleuren eruit. Dan zijn er misschien meer dan de aantal kleuren die je in je kamer wilt, daarom ga je uit je selectie van lievelings kleuren weer een selectie maken net zolang tot je weet welke kleuren je gaat gebruiken. Succes!


Photobucket

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Leuk dat je de tijd neemt om een reactie achter te laten. Ik lees altijd alle reacties. Als je een vraag stelt, dan beantwoord ik deze altijd in het blogartikel zelf. Ik probeer alle vragen binnen 2 a 3 dagen te beantwoorden :)

Liefs, Sharon